EduGalaxen: på nordiska språk

Hva er en fysiker? De som har fulgt litt med på denne bloggen vil kanskje ikke være forundret over at jeg stiller et slikt spørsmål. Jeg er en slik en, en fysiker. Jeg har vitnemål og alt. Jeg burde vite.
Alltid et spørsmål til: Om fysikere
Hva er en fysiker? De som har fulgt litt med på denne bloggen vil kanskje ikke være forundret over at jeg stiller et slikt spørsmål. Jeg er en slik en, en fysiker. Jeg burde vite.
jan_8150
Solförmörkelsen lyste upp nyfikenheten
I historien har himlafenomen lämnat djupa spår och viljan att förklara fenomenen har skapat berättelser som ibland spridit både rädsla och känsla av vanmakt.
solareclipse
Solförmörkelse 20.3.2015
Vi befinner oss ungefär 400 gånger så långt från solen som månen befinner sig från jorden. Solens diameter är kring 400 gånger så lång som månens.
Kaffepauseprinsippet
Kaffepauseprinsippet
Har du noen gang lurt på hvorfor fysikk må være såpass vanskelig? Svaret avhenger litt av hvor langt du vil ta det. Ærlig talt, hva er forventningen her egentlig?

 

Det planetariske grenselaget
Det planetariske grenselaget
Atmosfæren vår er et underlig sted. Den er sammensatt av litt under 80 % nitrogen og litt over 20 % oksygen. Det er edelgasser i den som argon og neon, og mange andre stoffer.
Det naturlige kaos
Det naturlige kaos
Vitenskap omhandler det som er komplekst og er såpass innviklet at det er lett å miste oversikten. Så, man leter etter fysiske størrelser som er konstante…
Hva er energi egentlig?
Hva er energi egentlig?
«Energi er det som får noe til å skje» Dette er vel den enkleste forklaringen på hva energi er. Og det gjør ingenting å bruke denne forklaringen
En fantastisk tidsålder
En fantastisk tidsålder
Det är fredag och veckans näst sista lektion. En grupp elever rusar in i klassrummet. Detta är en grupp där alla sätter sig längst fram om det bara är möjligt.
Om naturvitenskap, smarttelefoner og nerder
Om naturvitenskap, smarttelefoner og nerder
Av og til når jeg er ute og prater med folk, får jeg et inntrykk av at mange har rimelige sterke meninger om at alt de trenger av matematikk i livet deres lærer de av sunn fornuft…
Science Camp Sursik
Science Camp Sursik
Vad lämnar då en satsning likt denna för bestående spår? Med all säkerhet har alla deltagare och arrangörer vidgat sina vyer och knutit nya kontakter.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s